Meer over ons

Op dit moment zijn er geen openstaande vactures maar Ekkelboom heeft natuurlijk gezonde groeiplannen dus ben je energiek en ondernemend dan willen natuurlijk altijd graag met je praten.

 

Succesvol familiebedrijf is sinds 1949 in Borne gehuisvest

Ekkelboom bestaat 70 jaar en introduceert het 100% ecologische merk BLCKOUT

Ekkelboom BV bestaat 70 jaar. Op de beurs Heimtextil 2019 in Frankfurt lanceerde het bedrijf met veel succes het nieuwe 100% ecologische merk BLCKOUT. Tevens werden de nieuwste dessins geshowd. Met Mark Wieffer(*), international salesmanager van Ekkelboom, nemen we een duik in de geschiedenis van het succesvolle bedrijf en blikken we vooruit. 

Ekkelboom zit al 70 jaar op dezelfde locatie, wel in een nieuw pand.

Hoe is Ekkelboom gestart?
"Het echtpaar Ekkelboom is in de tijd dat de textielproductie in Borne hoogtijdagen vierde (rond de vijftiger jaren), begonnen met het vervaardigen van lakens en slopen. Als uitzet ging de heer Ekkelboom zelf bij boeren langs om lakens en slopen te verkopen. In een later stadium stond hij op diverse markten. Mevrouw Ekkelboom naaide zelf het biesje en de Oxford aan de slopen en lakens.
Toen ze groter en groter werden, zijn ze langzamerhand gaan importeren. De 2e generatie (Jan Braakhuis en Rita Braakhuis-Ekkelboom) is in 1973 bij de zaak gekomen. Zij hebben de verdere groei gerealiseerd waarbij diverse grote nationale klanten hun volledige beddengoedafdeling hier afnamen. De 3e generatie (Stephan Piters en Marlous Piters-Braakhuis) is in 2008 in de zaak gestapt. 
Anno 2019 importeren we alles uit vijf landen en hebben we zelfs twee eigen bureau’s in twee van deze landen. Tevens zijn we qua verkoop nu ook internationaal actief.
We zitten anno 2019 nog steeds op dezelfde plek als de heer Ekkelboom in 1949 begon, wel in een nieuw pand"

Wordt er nog stilgestaan bij het 70-jarig jubileum?
"Er vinden geen jubileumactiviteiten plaats, behalve de zakelijke. Er komt een nieuwe website en we zijn bezig met de introductie van het nieuwe merk BLCKOUT. Kortom, we maken ons klaar voor de toekomst voor de volgende generaties.

Waarin is Ekkelboom gespecialiseerd?
"Om voor iedere klant een passende oplossing te bieden. Dit kan via private label, maar ook onder onze eigen merknamen. Elke klant heeft zijn/haar eigen doelgroep en wij hebben daarin de taak om voor elke portemonnee een product aan te bieden, dit doen we internationaal."

Dekbedovertrekken en hoeslakens behoren tot het assortiment.

Welke producten heeft uw bedrijf in het assortiment?
"Onze corebusiness bestaat uit dekbedovertrekken, hoeslakens, handdoeken en strandlakens. We krijgen vaak aanvragen voor aanverwante artikelen, maar wij zeggen: schoenmaker blijf bij je leest."

Een blik op de stand waarmee op Ekkelboom op Heimtextil stond.

Uw bedrijf stond op Heimtextil 2019. Hoe is deze verlopen?
"De beurs is voor ons ronduit goed geweest. We zijn erg blij dat we een compleet nieuwe stand gemaakt hebben. Dit is erg goed aangekomen, daarbij hebben we vooraf veel nieuwe markten aangeboord en dat heeft ons gelukkig veel gebracht. We hebben meer 

trenddessins en trendkleuren gebracht dan voorheen en daarbij natuurlijk ook ons nieuwe merk BLCKOUT uitgebracht."

De tweede en derde generatie in beeld: links Jan Braakhuis met de huidige directeur Stephan Piters (partner van Marlous Braakhuis).

Waarom is dat 100% ecologische merk BLCKOUT uitgebracht?
"Dit is om de simpele reden: een betere wereld begint bij jezelf. Het is natuurlijk ook simpelweg een veelbesproken item hedendaags. Dat het 100% ecologisch en volledig GOTS gecertificeerd is én dat daarnaast ook nog eens 1600 kinderen van de medewerkers in de fabriek waar BLCKOUT geproduceerd wordt naar school kunnen zijn zeker de pijlers voor ons geweest.
Het is zo gemakkelijk om de trend en de gedachte te volgen van 'Ach ja, het is zo’, dus kijken we niet verder dan het huidige aanbod... Die wilden we graag doorbreken om een betaalbaar 100% ecologisch merk op de bedlinnenmarkt te brengen."

(*) De taak van Mark Wieffer is te zorgen voor internationale groei. "Het in kaart brengen van potentiële klanten en zorgen dat de deurtjes opengaan. Zorgen voor een stabiele partnership met onze Businesspartners", legt hij uit.

 

    

  

Ekkelboom voert alleen producten gemaakt van zorgvuldig geselecteerde, hoogwaardige, natuurlijke materialen zoals katoen en linnen. Om langer van onze producten te kunnen genieten, raden wij aan om het wasvoorschrift op de verpakking te volgen.
Een wasinstructie geeft aan wat de maximum wastemperatuur is en hoe het product behandeld moet worden.
Wastips:

 • Handdoeken en dekbedovertreksets vóór gebruik wassen
 • Sorteer het wasgoed zo veel mogelijk op kleur en wasvoorschrift, om te zorgen dat de producten de juiste behandeling krijgen in de machine voor een optimaal resultaat
 • Was medium en donkere kleuren apart
 • Was dekbedovertrekken en slopen binnenstebuiten
 • Laad de wasmachine niet te vol
 • Gebruik zeker niet te veel wasmiddel, volg hiervoor de doseertabel op de verpakking van het wasmiddel
 • Gebruik bij voorkeur een vloeibaar wasmiddel zonder bleek
 • Haal de dekbedovertrekken en het badgoed na het wassen direct uit de wasmachine
 • Drogen op lage temperatuur

Uitleg wassymbolen :
Wassymbolen

De informatie die zich op deze pagina bevindt, is uitsluitend bedoeld ter indicatie. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze informatie.

Verkooppunten

Ekkelboom werkt alleen met fabrikanten die lid zijn van BSCI en die minimaal beschikken over een Ökotex certificaat. Ekkelboom voelt zich verantwoordelijk voor alle activiteiten die in haar naam wereldwijd worden uitgevoerd. Dat geldt in het bijzonder voor fatsoenlijke arbeidsomstandigheden voor de werknemers die onze diverse collecties produceren. We benadrukken dat deze verantwoordelijkheid zich uitstrekt tot alle werknemers die voor ons produceren, ongeacht of ze bij ons of bij onze toeleveranciers in dienst zijn. Om onze verantwoordelijkheid te onderstrepen werken wij uitsluitend alleen met fabrikanten die lid zijn van BSCI en beschikken over een ökotex certificaat.

Daarnaast gelooft Ekkelboom dat onderwijs de enige manier is voor een betere toekomst zonder armoede en ondersteun daarom actief een school in Bangladesh waar rond de 900 kinderen gratis schooling krijgen van de peuter groep tot klas 10.

SAM 6272SAM 6272SAM 6272SAM 6272SAM 6272SAM 6272

Logo oekotexLogo oekotex

Privacyverklaring Ekkelboom B.V.
Ekkelboom B.V. is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.
Contactgegevens:
Ekkelboom B.V.
Burenweg 54
7621 GM Borne 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Persoonsgegevens die wij verwerken
Ekkelboom B.V. verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt.
Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

 • Voor- en achternaam
 • Adresgegevens
 • Telefoonnummer
 • E-mailadres
 • IP-adres
 • Gegevens over jouw activiteiten op onze website
 • Internetbrowser en apparaat type

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken
Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken
Ekkelboom B.V. verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

 • Verzenden van een nieuwsbrief en/of reclamefolder
 • Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
 • Om goederen en/of diensten bij je af te leveren
 • Ekkelboom B.V. analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren.
 • Ekkelboom B.V. verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

Geautomatiseerde besluitvorming
Ekkelboom B.V. neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. 
Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Ekkelboom B.V.) tussen zit.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren
Ekkelboom B.V. bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

Categorie persoonsgegevens

Bewaartermijn

Reden

Personalia,(naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres)

5 jaar

Marketing en/of facturatie

IP-adres (t.b.v. meting activiteiten op website en

browser/apparaat herkenning)

5 jaar

Marketingdoeleinden

 

Delen van persoonsgegevens met derden
Ekkelboom B.V. verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Ekkelboom B.V. blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken
Ekkelboom B.V. gebruikt functionele, analytische cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De functionele cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor de analytische Cookies door deze in de Cookie Wizard uit te schakelen of door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.
De analytische cookies die wij verzamelen zijn cookies die worden geplaatst om het gedrag van de bezoeker op deze website te meten en zo te kunnen analyseren. We gebruiken deze informatie om de website zo optimaal en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Ekkelboom B.V. en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek .
Ekkelboom B.V. wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
Ekkelboom B.V. neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.